Sunday, February 19, 2012

#blogoscars 2012 BEST SCRIPT



10. Fright Night




Σαν μεταφορά του παλιού ήταν πολύ έξυπνα φτιαγμένη, διατηρώντας το feeling της παλιάς ταινίας και αλλάζοντας ευρηματικά κάποια στοιχεία κυρίως στους χαρακτήρες. Επίσης αγαπάμε την Martin Noxon.

9. Crazy stupid love



Αστείο, με τα twists του, τις ατάκες του και με χαζό τίτλο η αλήθεια. Αλλα απο τις κωμωδίες φέτος ξεχωρίζει

8. Captain America



Όλα όσα χρειάζεται να υπωθούν για τον Steve Rogers (και είναι αρκετά) σε ενα σενάριο που δεν έμοιαζε σαν δύωρο "Previously" για όσους δεν είχαν επαφή με τον χαρακτήρα.


7. Horrible bosses




Η μόνη πραγματικά αστεία ταινία για φέτος, πλήν του Bridesmaids. Και είναι κρίμα γιατι βγήκαν πολλές κωμωδίες φέτος.

6. 50-50



Αληθινό, αστείο, emotional, και πραγματικό buddy movie. Οι αληθινά ανθρώπινες ιστορίες δεν χρειάζονται Χολιγουντιανά τρύκς για να σε κάνουν να δακρύσεις.

5. Tucker and Dale vs Evil



Πολύ καλύτερο απ ότι περίμενα να είναι. Βάση της ιδέας περίμενα μια μεγάλη συλλογή παρεξηγήσεων και, αν και άρχισε έτσι, εξελίχθηκε σε μια πανέξυπνη διασκευή διάφορων κλισέ του genre, μην χάνοντας όμως το focus της.

4. Hanna



Μου θύμησε το Firestarter του Stephen King (Εξουσία πυρός) το οποίο μου είχε αρέσει πολύ όταν το είχα δει. Βασικά ήταν το Firestarter του King δίχως τη πυροκίνηση. Θυμήστε μου στη Χάνα στο Α γυναικείο να βάλω 'κατά λάθος' τη φωτογραφία της Drew.

3. X-men: First class



Τελειο origin story, αν και θα προτιμούσα πιο ενδιαφέροντες Β χαρακτήρες, και γενικά η καλύτερη superhero movie της χρονιάς. Δεν θέλω να ξαναδώ καραφλό Xavier απο δώ και πέρα.

2. Rise Of The Planet Of The Apes



Ποιος περίμενε οτι ένα prequel/remake/re-imagine/re-whatevah ενός κουρασμένου franchise που δεν χρειαζόταν συνέχεια in the first place, θα γινόταν μια φοβερή προσωπική ιστορία για έναν πίθηκο. 

1. Limitless



Αν ήταν ένα σενάριο που μου προκάλεσε φοβερά έντονο συναίσθημα ήταν του Limitless. Και το συναίσθημα ήταν ζήλεια. Ζήλεια για την ιδέα, ζήλεια για την εκτέλεση και ζήλεια για το ίδιο το χάπι. Είναι απο αυτές τις περιπτώσεις που λες απο μέσα σου "Εγώ έπρεπε να το είχα γράψει αυτό το σενάριο" αλλα δεν σε νοιάζει και πολύ επειδη τελικά έπεσε σε καλά χέρια και όχι σε παραμυθιασμένους καταστροφολόγους.


Special mentions

Source Code.
Ειδική μνεία για κάποιους απο τους διοργανωτές. Χρειαζόταν περισσότερες διευκρινήσεις απο μερία ταινίας ναι, αλλα δεν έχει γίνει κανένα λάθος επιστημονικά*. Το source code ετρεχε ενα simulation όλης της πραγματικότητας (ενα Matrix δλδ) και όντας κβαντικός υπολογιστής, έτρεχε μαζι και όλες τις πιθανότητες αυτής. Απλά πράγματα.

*Sciencefictionally

Perfect Sence.
Η ιδέα της ταινίας ήταν ενδιαφέρουσα, αλλα η ίδια η ταινία παραήταν μαυρη για να με κάνει να ενδιαφερθώ περισσότερο. Μην παίρνετε τον εαυτό σας τόσο σοβαρά.

Bridesmaids.
Θα υπάρχει στη λίστα με τις καλύτερες, αλλα λίγα πράγματα με έκαναν να γελάσω πραγματικά στη ταινία. Η υπέρβολή του shower και κυρίως η φάτσα της Wiig.

Extremely loud and Incredibly close.
Το official word είναι οτι δεν πιάνεται φέτος, αλλίως θα ήταν σίγουρα μέσα στην δεκάδα. 

No comments: