Friday, February 24, 2012

#blogoscars 2012 BEST MOVIE 10 - 1

Συνεχίζοντας εκεί που μείναμε χθές, οι 10 καλύτερες ταινίες του 2011 according to Than. Με ελληνικούς τίτλους και poster σε high resolution.

10.  Τι 'ναι αυτό που το λένε... Αγάπη (Crazy stupid love)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η πρώτη μου ιδέα τίτλου ήταν "Μια τρελη, τρελή οικογένεια" που πέρα απο κλασικό ήταν επίσης spoiler.

Γενικά λόγω του τίτλου περίμενα χειρότερη ταινία απο αυτή που είδα. Και τα αστεια της είχε (που τα ξεζουμίσαμε αυτές τις μέρες), και το καλό supporting cast να σε κρατάει (yeah, you know what I'm talking about).
9. Εξυπνάκιας (Limitless)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Είπαμε, την ζήλεψα αυτή τη ταινία. Το concept του 'πολυ έξυπνου', με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, παίζει πολυ τελευταία. Μπορώ να σκεφτω 5 - 6 περιπτώσεις απο σειρές, ταινίες και comics των τελευταίων χρόνων. Απο villains of the week σε διαφορες σειρές μέχρι τον ανακαινισμένο Flash της DC που η σουπερταχυτητα του, του δίνει πια και την ικανότητα να σκέφτεται πολυ γρήγορα.

Είναι μια ιδεα που πρέπει σιγα σιγά να συνηθίζουμε, εχοντας καθε χρόνο το internet ολο και πιο κοντά μας. Το αληθινό χάπι, όταν βγει, θα είναι στην ουσία το κινητό μας.

8. Οι Περιπέτειες των... Σουπερ 8 (Super 8)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Λίγο απο Goonies, λίγο απο E.T. και λίγο απο close encounters, το homage του JJ στον Steven Spielberg καλύπτει αρκετές απο τις κλασικότερες ταινίες του και καταφέρνει να μας θυμήσει λίγο απ την μαγεία τους, με extra lens flares.

Λίγο όμως.
7. Hugo: Ένα παράξενο αγόρι... (Hugo) 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το 3D δεν είναι απλά για εντυπωσιασμό όπως ήταν πριν 40 χρόνια. Είναι σκηνοθετικό εργαλείο και πρέπει πια να είναι μέρος της ταινίας και όχι απλά ενα layer λίγο πιο μπροστά απ' το άλλο.

Το Hugo πιστευω είναι η πρώτη αληθινά 3D ταινία που έχω δει (σε 3D, στο σινεμά), σκηνοθετημένη ως τέτοια.
6. Οι... Μαστούρηδες των Χριστουγέννων (A Very Harold And Kumar 3D Christmas)

Λίγα λόγια για την ταινία:

It's a weederful life. Πρώτα απ' όλα να συμφωνήσουμε οτι αν το 3D είχε πρωοθηθεί μέσα απο Stoner movies οι 3D TVs θα πουλούσαν πολύ περισσότερο.

Από που να αρχίσω? Η αυγοβόληση σε 3D. Η ιστορία του μικρού Danny Trejo και η συμμορία των Korean punks που σκοτωσαν τη μάνα του. Το drug-addicted κοριτσάκι. Beer pong. In 3D. Clayanimation πέη. Σε 3D. Γυμνές καλόγριες. Ο Danny Trejo να χύνει. Σε 3D. Wafflebot! Και φυσικά, Santa.

5. Υπόθεση: Κόκκινος Δράκος (The Girl with the Dragon Tattoo)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Εδώ και καιρό, το πιο κοντινό παράδειγμα που είχα για εναν χαρακτήρα που προσπαθώ να γράψω, ήταν η Lepht Anonym. Η quirky biohacker που πριν δυο χρόνια εμφυτεψε στα δαχτυλά της magnetic sensors δίνοντας στον εαυτό της μια έκτη αίσθηση. Να μπορεί να "βλέπει" ηλεκτρομαγνητικά πεδία με τα χέρια της. Και το έκανε στη κουζίνα της με ένα κουζινομάχαιρο.

Η Lisbeth Salander μου θύμησε αρκετά τη Lepht και θα είναι το δευτερο reference που θα δειχνω.


4. Ρόδα, Τσάντα και... Φιλότιμο (Drive) 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αυτός ο τίτλος ήταν εκεί, μπροστά μας τόσο καιρό. Στην αφίσα την ίδια. Στο 80s feel της ταινίας. Ακόμα και στο soundtrack της.

Γιατί είναι άνθρωπος αληθινός. Και ήρωας μεγάλος.


3. Σουπεράνθρωποι Μαχητές: Η νέα Γενιά (X-men: First class)

Λίγα λόγια για την ταινία:

S.O.S. Πεντάγωνο και Μόσχα καλούν Μεταλλαγμένους!

Το origin της σχολής του Xavier και της ομάδας του ήταν πολύ, πολύ καλύτερο απο την κατάληξή τους στην τρίτη ταινία. Ο νεαρός Xavier ήταν ένα ρίσκο, αλλα τελικά ξέχασα γρήγορα τον Picard. Και ο Fassbender εδωσε έναν καταπληκτικό Magneto.

Τα CGI ήταν λιγάκι off σε μερικές σκηνές. H φάση που σέρνεται το υποβρύχιο στο νησί πχ, είναι totally fake.
2. Με λένε Χάνα (Hanna)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Χάνα είναι ενα μικρό κορίτσι που ζεί ευτυχισμένο στο μικρό της σπίτι στο δάσος μαζι με τον πατέρα της.

Ωσπου μια μέρα η κακιά μάγισσα του λευκού κρυστάλλινου κάστρου αποφασίζει να την πάρει μακριά.


1. Συναγερμός! Γη εναντίων Πιθήκων (Rise Of The Planet Of The Apes)

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αν το Hugo είναι η πρώτη αληθινή 3D ταινία, στο Rise έχουμε την πρώτη αληθινή CGI ερμηνεία.

Θα μπορούσε να είναι pretentious, generic, preachy και all-around κακό. Τουλάχιστον αυτά ηταν πράγματα που περιμέναμε μερικοί να είναι μια τέτοια ταινία.

Προσωπικά δεν με ένοιαξε το universe του franchise βλεποντάς την. Με ενδιαφέρει περισσότερο η ιστορία ενός πιθήκου, που σήκωσε στους ωμους του μια ολόκληρη ταινία παρά ο post-apocalyptic κόσμος του original, χιλιάδες χρόνια μετά.







Special Mentions

Οι Βιαστές της... Πλάκας (Tucker and Dale Vs Evil)
Το όνομά μου είναι Θώρ (επίσης "Με λένε Θώρ" και "Θωρ: Ενα παράξενο αγόρι")

No comments: