Sunday, March 27, 2011

#blogoscars BEST MOVIE 20-11


Iron man 2
20. Iron Man 2

Το πρόβλημα με τον Iron Man είναι γνωστό. δεν έχει καλό rogue gallery. Και ήταν αναμενόμενο στο sequel να φανεί αυτο. Σαν μοναδική Marvel ταινία μέσα στο 2010,λειτουργεί περισσότερο σαν υπενθύμηση, “hey, εδώ είμαστε εμείς και ετοιμάζουμε τους Avengers”, παρά σαν αναγκαίο κεφάλαιο στο Marvel movie universe.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Επειδή δεν είναι το πρώτο Iron Man.
d9ww
19. Predators

Τα δυο AVP μπορεί να είναι διασκεδαστικά μέχρι ένα βαθμό αλλά, για μένα τουλάχιστον, ήταν πάντα ένα Elsewere universe παρά αληθινά κομμάτια της μυθολογίας, τόσο των Predators οσο και των Aliens. Και για να πώ την αλήθεια, δεν περιμενα ποτέ να ξαναδώ τόσο καθαρόαιμη Predator ταινία, που να συνδιάζει τόσο καλά το theme της πρώτης ταινίας χωρίς να την αντιγράφει. Και επίσης kudos που χρησιμοποίησαν ενα τόσο epic science fiction στοιχείο (different planet) κρατώντας την παράλληλα και τόσο down to (another) earth.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Κρατάω την ψηλότερη θέση για όταν θα δούμε πως θα φύγουν απο αυτόν τον γαμημένο βράχο.
machete 18. Machete

Πρώτα απ’ όλα το pure fanboyλίκι της υπόθεσης. Το fake trailer που γυρίστηκε ως κομμάτι μιας awesome ταινίας, γινεται αληθινή ταινία απο μόνο του, πιστή στη παραμικρή λεπτομέρια του Grindhouse genre του. Μεχρι και στο οτι το σενάριο της ταινίας είναι πραγματικά αδιάφορο. Επίσης, ο Trejo αξιζε εδω και χρόνια να σηκώσει μια τέτοια ταινία μόνος του.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Αν ήταν πραγματικές ταινίες απο τα 70s, το Machete δεν θα ήταν απο τις πιο γνωστές. Και αν ήταν, θα ήταν εξαιτίας ενος trailer στη βιντεοκασσέτα μιας αλλης ubercult grindhouse ταινίας.
blue_valentine_poster02 17. Blue Valentine

Θαύμασα το Blue Valentine για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η λιτότητα με την οποία ήταν δωσμένη η κλασική ιστορία ζευγαριού στο τέλος του σχοινιού τους. Μια λιτότητα που έχει γίνει αναγκαία στο μέσο, μιας και όλοι μας εχουμε πια εκπαιδευτεί καλά σε αυτό, και που την παρατήτησα και σε άλλες ταινίες της χρονιάς. Το δεύτερο πράγμα ήταν τα credits του.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Αυτή η ίδια λιτότητα μπορεί καμια φορά να σου αφήσει ενα αίσθημα ανικανοποίησης.
how-to-train-your-dragon-original 16. How to Train your Dragon

Τα animations της Dreamworks δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν τα μεγαλεία της Pixar στο storytelling, αλλα πάντοτε μου αφήνουν μια καλύτερη γεύση απ’ όσο αρχικά περίμενα και στο τέλος μου αρέσουν περισσότερο απο της Disney, που έχει να μου δώσει καλή ταινία απο το Atlantis. Μου άρεσε επίσης η ποικιλία στους δράκους.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Γιατι παραμένει μια παιδική ταινία, με τους δράκους να έχουν cute και παράξενες φατσούλες.
greenberg 15. Greenberg

Είναι πάντα καλοδεχούμενες τέτοιες ταινίες, για μαυρα πρόβατα που γυρνάν στο μέρος που μεγάλωσαν για να βρούν τον εαυτό τους, ειδικά αν παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοι. Plus το οτι ήταν ενας ταιριαστός ρόλος για τον Stiller, μακριά απο τις κοινοτοπίες του Parents και του μουσείου.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Γιατι ειναι μια ταινία, για μαυρα πρόβατα που επιστρέφουν στο μέρος που μεγάλωσαν για να βρουν τον εαυτό τους.
the-town-poster-2-xl 14. The Town

Είπαμε, καλύτερη αστυνομική που έχω δεί εδώ και καιρό. Το να ξέρεις να υπηρετείς σωστα το genre σου είναι ενα skill απο μόνο του, και ο Affleck γυρισε ενα παραδοσιακό αστυνομικό θρίλλερ, αφήνοντας το να ξεχωρίσει μεσα απο το σενάριο του και όχι με κινηματογραφικούς εκμοντερνισμούς.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Οι αστυνομικές ταινίες δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου genre. Τις περισσότερες φορές ευχάριστες, αλλα σπάνια no1 material.
Let me In new Angel Poster 13. Let me In

Δεν θα συγκρίνω. Δεν υπάρχει και λόγος εξάλλου. Το μόνο πράγμα που είδα να λέιπει όσο θυμάμαι απ’ το original ειναι το παιδικο της nudity. Σαν αυτόνομη ταινία, μια απο τις καλύτερες vampire movies, απο έναν σκηνοθέτη που μας έδειξε οτι ξέρει να χειρίζεται το βασανιστηκά αργό και ατμοσφαιρικό shooting, όσο το παρανοϊκά αγχωμένο.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Γιατι, όπως και το original, μου έδωσε μια αίσθηση τραβηγμένου short movie. Επίσης, οταν κάτι ειναι τόσο κοντά στο original μιλάμε πια για elaborate μεταγλώττιση και όχι remake.
Inception-movie-poster 12. Inception

Συμφωνω 100% με όσους δεν τους άρεσε το Inception, για όλους τους λόγους που δεν τους άρεσε. Κακή ταινία πάντως δεν την λες. Παραμένει δουλειά ενός καταπληκτικού σκηνοθέτη με ένα ενδιαφέρον σενάριο, όπως και να αποδόθηκε, και μερικά καταπληκτικά visuals. Μερικά.

Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Αν η ταινία ήταν τόσο ενδιαφέρουσα όσο οι δεκάδες αφίσες της, θα ήταν.
Kick-Ass final movie poster 11. Kick-Ass
Αρχίζει με την ιδεα του ρεαλιστικού σούπερ ήρωα στον πραγματικό κόσμο, αλλα γρήγορα καταλήγει σε μια full comic book superhero fantasy ταινία, με την βοήθεια του Cage και της κόρης του. Και δεν το πιστεύω οτι ο Cage κατάφερε τελικά να παίξει τον Batman. Και με μουστάκι nevertheless.
Γιατί δεν είναι ψηλότερα:

Δεν είναι απο τις ταινίες που σου μένουν, αν εξαιρέσεις το supporting cast.

No comments: