Wednesday, April 23, 2008

And the Earth is almost right.

Χθες ηταν η τελευταια συναυλια του Velvet Bus που, μετα απο δυο βδομαδες περιοδιας εκλεισαν στο Gagarin και γαμισαν. Victory Collapse, supergroup.
Επισης, κατι αλλο ηταν χθες. Τι ηταν να δεις... Α! Earth day. Μαλιστα. Και εψαχνα καιρο μια ευκαιρια να σας μιλησω για το περιβαλλον. Και να ειστε σιγουροι οτι, για μερικους απο εσας, ο,τι διαβασετε παρακατω θα ειναι μια πολυ inconvenient truth.

Εχω μερικα πολυ καλα νεα.
Οσοι απο εσας θελετε να "σωσετε την Γη", μπορειτε να ηρεμησετε. The world will be fine! Ακομα και αν καψουμε ολα τα δαση, ριξουμε ολα τα πυρηνικα και κλασουμε ολοι μαζι καταστρεφοντας το οζον, σε 200 χρονια απο τωρα η Γη θα ειναι καταπρασινη και ολοζωντανη ευχαριστω πολυ. Και 200 χρονια σε earth time δεν ειναι ουτε ενα femtosecond της δικης μας. Ονομαζεται persistence of life και, σε περιπτωση που δεν το ξερετε ειμαστε μερος αυτου του concept.

Ακουω συνεχεια κοσμο να λεει για το πως "πηγαινουμε εναντια στη φυση" και οτι πολλα απο τα πραγματα που κανουμε ειναι unnatural και το μονο unnatural πραγμα που μπορω να δω εγω ειναι αυτοι που τα λενε. Γιατι η φυση τους εδωσε ενα υπεροχο μυαλο και το χρησιμοποιουν για να σκεφτονται βλακειες. That's unnatural, φιλε.
Ειναι απιστευτα αφυσικο να απομονωνεις τον εαυτο σου (και μαζι ολοκληρο το ειδος σου) και να το θεωρεις ανεξαρτητο στοιχειο απο το οικοσυστημα σου. Αφυσικο, ηλιθιο και προσβλητικο. Οχι μονο ειμαστε μερος (και σε απολυτη ισορροπια) με το οικοσυστημα αλλα ειμαστε και πολυ ασημαντοι για να το επιρεασουμε αισθητα. Εδω δεν μπορουμε να απαλλαγουμε απο τα αγριοχορτα στον κηπο μας, την Γη θα χαλασουμε? Οπως ειπα και παραπανω, ο,τι και να του ριξουμε αυτο θα επανελθει καλυτερο απο ποτε. Εμεις απο την αλλη, οχι.

Εχετε την εντυπωση οτι η ανακυκλωση, η εξοικονομιση ενεργειας και λοιπα οικολογικα γινονται για να σωθει ο πλανητης? Τι αναγκη εχει ο πλανητης? Το τομαρι μας θελουμε να σωσουμε. Εμεις ειμαστε αυτοι που κινδυνευουν οχι η Γη. Αλλα ευτυχως ερχομαστε εφοδιασμενοι με ενα υπεροχο μυαλο και αρκετες ασφαλιστικες δικλειδες οποτε, καμια ανησυχια.

Βρισκομαστε σε μια δυσκολη εποχη. Σαν πολιτισμος ειμαστε τοσο προτογονος που ακομα καιμε πραγματα για να παραγουμε ενεργεια και ερχομαστε συνεχεια αντιμετωποι με οικολογικα προβληματα αλλα σε καμια κατοσταρα χρονια θα εχουμε περασει σε πολιτισμο τυπου Ι. Θα εχουμε δαμασει καθε πιθανη πηγη ενεργειας του πλανητη μας. Θα ελεγχουμε τον καιρο, τους σεισμους τα τσουναμια και τιποτα σε αυτον τον βραχο δεν θα μπορει να μας βλαψει. Φυσικα θα υπαρχουν ακομα για πολυ καιρο πραγματα εξω απο αυτον τον βραχο που θα μπορουσαν να μας αφανισουν. Αν ειμαστε τυχεροι θα τα βγαλουμε περα για αλλα 500 χρονια οπου θα φτασουμε τον πολιτισμο μας σε τυπο ΙΙ. Αστρικος πολιτισμος. Θα παιρνουμε αφθονη ενεργεια απο τον Ηλιο (ηλιακη ενεργεια, οχι ηλιακη ακτινοβολια, βλακα.) και σχεδον τιποτα δεν θα μπορει να μας σταματησει. Η Γη θα ειναι απλα ενας απο τους πολλους πλανητες που θα μας φιλοξενουν και θα εχει μονο συναισθηματικη αξια.
Και μετα, τυπος ΙΙΙ. Γαλαξιακος πολιτισμος. Immortals.
Και επειδη μαζι με το persistence of life ερχεται και το persistence of stupidity, μαλλον θα υπαρχουν βλακες και τοτε που θα διαμαρτυρωνται για τις οικολογικες καταστροφες που προκαλουμε στον γαλαξια της ανδρομεδας (ο οποιος by the way ειναι σε πορεια συγκρουσης με τον δικο μας.)

UPDATE: Μα τις χιλιες συμπτωσεις! Μολις κοιταγα τα posts του i09 στο google reader μου και βρηκα ενα essay που εγραψε χθες ο futurist Jamais Cascio σχετικα με το ιδιο θεμα και λεγοντας πανω κατω τα ιδια ακριβως πραγματα! Observe:

I wrote: "...η Γη θα ειναι καταπρασινη και ολοζωντανη, ευχαριστω πολυ"

His title: Earth will be just fine, thank you

Χαιρομαι που το μυαλο μου ειναι σε καλο δρομο.

3 comments:

BunnyDee said...

Ναι. Το έχουμε συζητήσει ένα απιθανικομμύριο (read: googol) φορές, αλλά κάθε φορά θέλω να κάνουμε... ξέρεις, μωρέ, αυτές τις Σκωτσέζικες χειραψίες, που στην ουσία οι δύο συμπολεμιστές 'δένουν' τα χέρια (arms, not just hands) και ακουμπάνε το μέσα-μέρος-του-αγκώνα με το μέσα-μέρος-του-αγκώνα του άλλου (Θα μπορούσα απλά να πω high five, αλλά δε θα είχε το ίδιο effect. Η length.)

CitizenMac said...

Σωστά τα παραπάνω. Το πρόβλημά μου εμένα είναι ότι δε θα τα δούμε ποτέ με τα μάτια μας αυτά τα πράγματα, so I'm kinda miffed about that.

Αλλά dude, ξέρεις τι φράγκα γλιτώνεις από αυτές τις λάμπες που μοίραζε ο ΣΚΑΪ;;;

Throgos said...

Χαχαχα, έχεις πιάσει το ρεύμα των καιρών. Κι ακόμα κι αν η Ελλάδα γίνει έρημος, ο Αρκτικός κύκλος θα γίνει κατοικήσιμος. Τι πιο ωραίο από ένα γραφικό σπιτάκι στα φιορδ της Νορβηγίας; Φρέσκος τάρανδος, ζεστή σάουνα, τίποτα άλλο.