Monday, October 17, 2011

Movies out there

Όποτε θυμάμαι να κοιτάξω στα γνωστά μας μέρη για καινούριες ταινίες που έχουν κυκλοφορίσει, πεφτω αναποφευκτα επάνω σε παλιότερες κυκλοφορίες που βρίσκουν τον δρόμο τους προς το cloud, όπως τον "Μανιακό μπάτσο", τον οποίο έχω και σε βιντεοκασσέτα (αγορασμένη απο Μοναστηράκι), προς τιμή του κυρίου Bruce Campbell.

Και παρόλο που η εκτεταμένη έκθεση μου στον βήτα κινηματογράφο (καθως και η παρωδια του) με έχει κάνει να μην εντυπωσιάζομαι ευκολα, κάπου κάπου σταματώ για να θαυμάσω ταινίες που, άθελα ή θελημένα ξεπερνούν και τις αστειότερες 'επίτηδες' ιδέες. Τίτλους και εξώφυλλα που θα ταίριαζαν μόνο σε context παρωδίας και υπερβολής, και που το μόνο word association που μπορείς να κάνεις κοιτώντας τες ειναι "money laundering".

Φυσικά πια, μένω μόνο στο εξωφυλλο.


Οπως το "Monsterwolf" που, ξεκινώντας απο τον τίτλο του, ειναι όσο generic θα μπορούσε να βγει απο έναν B-movie name generator. Who cares για την υπόθεση αυτης της ταινίας? Ποιος νοιάζεται αν υπάρχει καν. Η αφίσα της θα μπορούσε να κρέμεται στο γραφείο ενός fictional παραγωγου τέτοιων ταινιών σε μια κωμική σειρά. Και μην μένετε μόνο στον τίτλο, κοιτάχτε το cast: Jack London, Robert Picardo και Leonor Varela? Too fucking much!

"Jack London and Leonor Varela, together again in... Monsterwolf"

Δεν νομίζω να κάτσω ποτέ να δω το Monsterwolf. Ακόμα και σε περίπτωση παρέας και καψίματος υπάρχουν αμέτρητα καλύτερα (χειρότερα?) πραγματα να δείς. Αλλα το ευχαριστώ που υπάρχει για να μας κάνει challenge εμας τους κωμικούς να σκεφτόμαστε ακόμα πιο αστειους τίτλους.


Τέλος, αν ποτέ βρεθώ να ταξιδευω πίσω στον χρόνο, στα 80ς ας πούμε που ο κινηματογράφος ειχε αρκετά παραδείγματα trippy sci-fi ταινιών και κάποιος μου ζητούσε να του δείξω πως είναι οι ταινίες στο μέλλον, δεν θα μπορούσα να βρω πιο obscure και futuristic looking τιτλο ταινίας απο το Vlog.

Πέρα απο τις τρεις λεξούλες κάτω, δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία για την ταινία. Ακόμα και το Monsterwolf λιγο πολυ με τον τίτλο και μόνο σου λεει περι τίνος πρόκειται. Και έχει και δυο μεγάλα λαμπερά μάτια στη μέση.

Εδω, μπορεί εμείς να καταλαβαίνουμε περι τίνος προκειται, επειδή ξέρουμε τη λέξη, αλλα τι βλέπει ένας ανθρωπος 30 χρόνια πριν? Μια φουτουριστική τηλεόραση με μάτια, ενα δωμάτιο ποτισμένο στο LSD, και μια και μόνο λέξη που μπορεί να σημαίνει τα πάντα. VLOG.

Is 'Vlog' an alien, an entity, a god? Or maybe a computer program. Or is it a drug? Who knows, it's the future.

VLOG is everywhere. VLOG is VLOG. Bleep.

1 comment:

Mel said...

A post I've hoped for, for a while now. Your take on B-movies - Respect.