Friday, January 16, 2009

New Obsessions: The Venture Brothers


Το Venture Brothers είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων του Adult Swim του Cartoon Network που μετράει ήδη τρείς κύκλους (13 επεισοδια ο καθένας) με τον τέταρτο να έρχεται. Ασχολείται με τις περιπέτειες ενός πρώην παιδιού adventurer, τώρα αποτυχημένος σαραντάρης super-scientist με δυο γιούς και τον σωματοφύλακα του, σε εναν κόσμο γεμάτο super villains, monsters και λοιπούς κινηματογραφικούς και κομιξικούς κινδύνους.


Φαινομενικά, το Venture Bros. είναι ενας φόρος τιμής σε παλιές Hanna - Barbera σειρές όπως το Scooby Doo και, πολύ περισσότερο του Jonny Quest (του οποίου οι χαρακτήρες υπάρχουν μέσα στη σειρά, μεγαλωμένοι και κατεστραμένοι), καθώς και μια μεγάλη 'ενήλικη' παρωδία των silver age superhero και adventure comic books. Αλλά το awesomness της σειράς είναι οτι όχι μόνο δεν σταματάει στην παρωδία, γεμίζοντας τα επεισόδια με pop culture references, κάνοντας τα κατανοητά μόνο από τους μυημένους, αλλά βάζει την παρωδία σε δεύτερη μοίρα, φτιάχνοντας ένα ολόδικο του universe γεμάτο δράμα και ολοκληρωμένο με ανάπτυξη χαρακτήρων και cliffhangers από season σε season.
Το pop-cult lore είναι εκεί αν το γνωρίζεις, αλλά η πραγματική σειρά βρίσκεται στη εξυπνάδα και την μοναδικότητα που προκύπτει από αυτό.

Εγώ πάντως αν και την ολοκλήρωσα εδω και ένα μήνα (twice!), ξαναβάζω σχεδόν καθημερινά τα επεισόδια (καμια φορα το ίδιο επεισόδιο δυο φορες τη μέρα) και τα ξαναβλέπω. Κατι που δεν έχω κάνει ποτέ με άλλη σειρά.

No comments: