Thursday, February 21, 2013

#blogoscars 2013: WORST MOVIES

Οπως κάθε χρονιά, οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς με γενικότερο αξιολογικό κριτήριο την απογοήτευση.


20. John Carter

Δεν είναι οτι δεν πέρασα καλά βλέποντας το αλλά δεν καταλαβαίνω γιατι δεν ήταν 3D animation. Χαμένες ευκαιρίες, θα μπορούσε να είναι πολυ καλύτερη ταινία χωρίς τους περιορισμούς της κακής ηθοποιίας.

19. Ghost rider spirit of vengeance

Χειρότερο απ' το πρώτο. Τι δεν καταλαβαίνεις?

18. Dark Shadows

Τιμητικά και μόνο να έχω έναν Burton να βρίζω κάθε χρόνο αφού επιμένει να μαλακίζεται για γερασμένους γκοθάδες και φίλους των 80ς. Η αλλη ταινία που έφτιαξε φέτος παραμένει απλά ανέκδοτο για μένα.

17. Bachelorette
To Bridesmaids του φτωχού. Σαν πιλότος ακυρωμένης σειράς κτλ κτλ.

16.The Dictator

Μεγάλωσες σαν ηθοποιός πια, Σάσα. Εχεις παίξει και σε ταινία του Σπηλμπεργκ. Ηρθε η ωρα να παρατήσεις να μασκαριλίκια και να κάνεις μια ωραία romantic comedy σαν αυτά που κάνουν κωμικοί του βεληνεκούς σου. Και άντε με το καλό και talk show.15. American reunion

Η ταινία ηταν στα ιδια χάλια με τους χαρακτήρες της. Γερασμένη και παλιομοδίτικη. Σαν το humor του θείου στα οικογενιακά πάρτυ, που αναπαράγει τα ίδια 3 αστεία που τον έκαναν, μάλλον φλώρο ακόμα και στα νιάτα του.


14. This is 40

Ακόμα βαριέμαι. Δε θυμόμουν το ζευγάρι απο το knocked up και δεν το θυμάμαι ούτε απο αυτή τη ταινία. Το μόνο που ερχεται στο μυαλό μου οταν βλέπω τον τίτλο ειναι το χρώμα καφέ.

13. About Cherry

What about her? Ειδαμε documented την επαγγελματική σταδιοδρομία μιας κοπέλας. Αδιάφορης.

12. Seeking a friend for the end of the world

Η ευαίσθητη πλευρά μιας καταστροφής. Ακόμα και εκείνη η μαλακία με τον Cage ηταν πιο ενδιαφέρουσα απο αυτό. Pointless

11. Dark knight rises

Καμιά φορά οι τριλογίες έχουν μόνο δυο μέρη. Καμιά φορά καταπλακώνεσαι απο το βάρος των expectations τόσο των άλλων όσο και αυτών που έχεις για σένα. Και καμιά φορά φτιάχνεις απλά μια κακή ταινία. Δεν είναι τίποτα και δεν θα μας πέσουν τα αυτιά αν το παραδεχτούμε. Τόσο δημιουργοί όσο και φανς. Και δεν χρειάζεται να συμφωνησετε με αυτό απο τώρα, έχουμε καιρό. Εκει θα είναι η τριλογία για πάντα. Και μετά απο 10 χρόνια εκει θα είναι, και μετά απο 20 και 30. Δίπλα διπλα και οι τρεις.

10. Bourne Legacy

Σε βαριέμαι ρε φίλε. Βαριέμαι τη φάτσα σου, βαριέμαι το παιξιμό σου και νομίζω θα σε βαριόμουν και σαν παρέα. Ακόμα και στους Avengers σε βαριόμουν. Ευτυχως δεν επαιξες πολύ.

9. Ice Age 4
Καλά, οχι οτι είχα καθόλου expectations για το Ice age 4, απλά βαριόμουν. Και το ξέρω οτι το target group του σηκώνει τα πάντα. Ποιος ειμαι εγω να κρίνω. Αλλα, ρε παιδία, λίγο παραπάνω effort δε βλάπτει. Ανοίχτε κανένα γαμημένο βιβλίο που και που.

8. To Rome with Love

Γουντι ήρθε η ώρα για άλλο ένα μικρό διάλειμμα και να επιστρέψεις με ενα διαφορετικό πάλι στυλ. Αντε.

7. Brave

Τι μεγάλη απογοήτευση που ήταν το Brave. Μια απο τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές συνειδητοποιήσεις της χρονιάς. Δεν τολμώ να φανταστώ να το βλέπει κάποιος και στα ελληνικά.

6. Branded

Δεν εχω ιδεα τι ηταν αυτό που είδα. Για την πρώτη ωρα της ταινίας δεν ημουν καν σιγουρος αν έχω κατεβάσει τη σωστή. Τη σταματούσα και ξανακοίταζα το trailer μηπως αναγνωρίσω κάτι. Τελικά το trailer συνεβη κάποια στιγμή προς το τέλος αλλα δεν βοηθησε πολύ.

5. The Lorax
Μλάχ! Ο Dr. Seuss προσφέρει τόσο καλό υλικό που είναι κρίμα να χαραμίζεται έτσι.


4. The Raven

Πραγματικά, τι σκατά ρε Cusack? Δε μπορώ να καταλάβω, σου ειπε κάποιος να παίζεις έτσι ή ήταν δική σου ιδεα? ALL OVER THE PLACE! 


3. Flight

Δε θέλω άλλους θεούς στις ταινίες μου! Εκτός κι αν είναι ξανθοί αρχαίοι βικινγκς με τεχνολογικές δυνάμεις περα απ τη φαντασία μας. Τα τελευταία 5 λεπτά της ταινίας ειναι το χειρότερο πράγμα που είδα φέτος.

2.Total recall

Η ταινία σου δημιουργει μερικές πολύ καλές εντυπώσεις στην αρχη, οταν γνωρίζεις τον κόσμο και τεχνολογία της. Αλλα με το που μπαίνει στο ζουμί το σενάριο εμοιαζε σαν να έχει γραφτεί απο generator και μάλιστα οχι πάρα πολυ καλό. Γενικά θυμιζε περισσότερο παιχνίδι μικρών παιδιών παρα σοβαρή απόπειρα σεναρίου ταινίας. 


1. Prometheus

Η χειρότερη ταινία της χρονιάς. Ενα ματσο ξεπερασμένες ιδεες και κολλήματα ενός γέρικου μυαλου, μια σκηνοθεσία αντιγραφη του εαυτού του και η χειρότερη επιστημονική ομάδα που έχω δει σε ταινία. Ασυνδετες καταστάσεις, αμέτρητα κενα και λάθη, μα πάνω απ' όλα, καταπληκτική φωτογραφία, έτσι παιδία?

No comments: