Saturday, February 26, 2011

Why Greek TV sucks #460

  Κατά καιρούς υπαρχουν διαφορες σειρές στην ελληνική τηλεόραση που για αδιευκρίνιστους λόγους καποιοι τις θεωρούν "καλυτερες" απο τις αλλες, πραγματικα "αστειες" και ακόμα και "η νέα ελπίδα" για την Ελλάδα. Σειρές όπως το πρόσφατο 'παρα πεντε' (το "θρυλικό" παρα πεντε, που λεει και το TVzapping), οι 'δυο ξένοι', τα 'εγκλήματα' και φυσικά it goes all the way back στους 'απαραδεκτους'. Τρεις ερωτήσεις κάνω πάντα στο άκουσμα μια τετοιας "διαφορετικής" σειρας:

1. Φωνάζουν σαν νευρασθενικοι πιθηκοι, κουνώντας τα χέρια τους all over the place?

2. Χρησιμοποιούν τα ζευγάρια στη σειρα φράσεις οπως "μωρό μου", "αγαπη μου" και "εισαι ενας αγγελος" για να δείξουν ευκολα στον βλάκα οτι πρόκειται για ερωτευμενο ζευγάρι?

3. Ειναι όλοι οι χαρακτήρες προσβλητικά στερεότυπα σε βαθμό να θές να τους κάνεις μηνυση, που διέπονται απο σφοδρό λαϊκισμό? Πιο απλα, ειναι ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες, σε ΟΛΕΣ τις ελλ. σειρές EVER ο ιδιος ανθρωπος? Ενας ανθρωπος που δεν υπάρχει καν?

Αν οι απάντηση ειναι 'ναι' σε ολες τις ερωτησεις, τότε λυπάμαι αλλα πρόκειται για τα ίδια εμετικά κόπρανα που μας σερβίρουν απο τότε που η ελλάδα απόκτησε την πρώτη της κεραία. Δεν είναι ελπίδα, δεν είναι καλύτερο. Είναι αλλη μια σκατούλα στη μεγάλη σκατοθαλασσα που ονομάζεται ελληνική τηλεόραση.

4 comments:

Mel said...

To 1. είναι αρκετό, πιστεύω. Και το 3., δηλαδή, είναι μεγάλη αλήθεια, αλλά, πες, δεν είναι αποκλειστικότητα δική μας.
...Ή είναι;!

Anonymous said...

Είναι απίστευτα ενοχλητικό και ανησυχητικό να ακούς ανθρώπους να αποκαλούν "αστείες" σειρές σαν τα "Στο Παρά 5", "Άκρως Οικογενειακόν", "Κων/νου και Ελένης" και "Απαράδεκτοι". Το επίπεδο του χιούμορ τους είναι χαμηλότερο και από παιδιού πέμπτης δημοτικού. Δηλαδή, γιατί να υπάρχουν ΑΚΌΜΑ άτομα που γελάνε με τα 'αστεία' των σειρών του Ρώμα;! We're not in the '90s goddammit!

Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών κωμικών (LOL!) σειρών προφανώς και είναι κακογραμμένοι. Είναι, όπως πολύ σωστά παρατήρησες, "ο ίδιος άνθρωπος". Σαν να βλέπεις το Invasion of The Body Snatchers! Όλοι ίδιοι, κατά έναν παράξενο τρόπο.

Και αν καθήσεις και συζητήσεις με όσους θεωρούν τέτοιες σειρές "κλασσικές" ή απλώς "πολύ καλές", θα δεις ότι βλέπουν τις σειρές που τους αξίζουν. Π.χ., όσοι γελάνε με Ρώμα και Σεφερλή, δεν γελάνε με: Monty Python, αδελφούς Marx, Arrested Development, Black Adder, Yes Minister, Police Squad και γενικώς με οτιδήποτε απαιτεί περισσότερο IQ από του Forrest Gump για να το κατανοήσεις και να γελάσεις μαζί του.

Το πιο ηλίθιο σχόλιο το έχω ακούσει από φίλη μου: "Οι 'Απαράδεκτοι' ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους. Φαντάσου ότι το 'Friends' βγήκε μετά από αυτούς!".

I rest my case.

Than Blu said...

Παιρνεις ενα ακόμα like επειδη εβαλες Monty Python και Marx brothers στην ιδια πρόταση με το Police squad :P

Η ελληνική τηλεόραση ειναι ενας τεράστιος φαυλος κυκλος που 'ολοι φταινε και κανεις δεν φταιει'. Ακόμα κι αν βρείς κάτι αξιόλογο σε μια σειρά, ενα αστείο, ενα ηθοποιό, μια σκηνοθέτική άποψη, κάτι, θα είναι ένα καλό στοιχείο που εν τέλει θα θαφτει κάτω απο όλους τους υπόλοιπους της όλης παραγωγής που θα το αποδώσουν με τους ίδιους αξιολύπητους τρόπους.

Αλλά αυτο ακούγεται σαν ένα ακόμα post, οπότε το αφήνω εκεί για την ώρα.

dimitra said...

xaxaxaxaxa pes ta!!!