Thursday, August 12, 2010

People who speak for me: Kevin Warwick

Ο Kevin Warwick ειναι ένα προσωπικό μου είδωλο εδω και 10 χρόνια, και οι περισσότεροι που με γνωρίζετε θα με έχετε ακούσει σίγουρα να μιλάω γι αυτόν κάποια στιγμή. Πρέπει να έχω επαναλάβει την ιστορία, για το πως θέλησε να εμφυτέψει στο κεντρικό νευρικό του σύστημα ενα τσιπ το οποίο θα κατέγραφε ηλεκτρικά ερεθίσματα, τουλάχιστον σε 200 ανθρώπους. Και επειδή τελευταια φορά που είχα κοιτάξει δεν είχα βρεί πληροφορίες για το τι έγινε τελικά στο πείραμα (ειχα διαβάσει σε ενα αρθρο οτι είχε επιτυχία), ορίστε και ένα βίντεο οπου ο ίδιος ο Professor Warwick μας εξηγεί τα διάφορα Cyborg projects του και το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τον άνθρωπο.

Εκεί, προς το τέλος, που φαντάζεται το μέλλον του είδους μας και παθιάζεται σαν παιδάκι, ειναι όλοι οι λόγοι που νιωθω αισιόδοξος και περιφανος για την ανθρωπότητα.




P.S.
Θέλετε κι άλλο? Αυτό είναι μεγαλύτερο και κανει περισσότερο elaborate σε κάποια θέματα.

Και τέλος, σε αυτό το βίντεο λέει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα αλλα αναφέρει και το πείραμα που "εβλεπε" με ultra-sonic σαν νυχτερίδα, απλα "τρέχοντας" τα κατάλληλα ερεθίσματα στο νευρικό του συστημα.

4 comments:

Than Blu said...

OK... I had to translate this:

"Apology is necessary for human beings a certain etiquette"

Mel said...

I'd just answer "της δικιάς σου". Greek to me? Greek to them/it.

Which brings us to the fact that, as this post goes as well, people like Professor Warwick are a more-than-valuable asset on our side where the Singularity is concerned.

And, check the video out: ex-cyborg, man! How many people in the universe can say that about themselves (so far, at least)?! "Hi, girl, you know what? I'm not actually a cyborg, nooo, I'm an ex-cyborg though. I'm also an ex-smoker." (Σε φάση, είναι πολύ μπροστά ο τύπος!)

Βρομιστεράκι said...

Speechless.

ellinaki said...

Εξαιρετικό! Ευχαριστώ για τη γνωριμία με τον κύριο.