Friday, November 16, 2007

News from a 0.7 civilization

Διαβασα ενα φοβερο αρθρο που εξηγουσε πως οι πολιτισμοι μπορουν να χωριστουν σε τρεις βασικες κατηγοριες αναπτυξης, αναλογα με την ενεργεια που καταναλωνουν και τους τροπους παροχης αυτης. Ενας πολιτισμος που εχει φτασει σε τεχνολογικο επιπεδο να μπορει να αξιοποιει στο επαρκο την ενεργεια του πλανητη του, χαρακτηριζεται type I. Το επομενο βημα, type II, μπορει να συλλεγει την ενεργεια του απο τον ηλιο του (ενεργεια, οχι ηλιακη ακτινοβολια. Μην μπερδευεστε) και τελος, το type III που μπορει να διαμορφωνει ολοκληρους γαλαξιες κατα βουληση. Συμφωνα με αυτη τη κατηγοριοποιηση λοιπον, εμεις που ακομα μολις εχουμε αρχισει να εκμεταλευομαστε την ενεργεια γυρω μας και που ακομα καιμε πραγματα για να ζησουμε, βρισκομαστε στην κατασταση 0 και συγκεκριμενα ειμαστε ενας πολιτισμος 0.7
Αν σας αρεσει η αστρονομια, σας ενδιαφερει αν υπαρχει ζωη σε αλλους πλανητες και σας συναρπαζει να ριχνετε ματιες στο πολυ πολυ μακρινο μελλον, διαβαστε το. Ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που διαβασα τελευταια.

Ας δουμε λοιπον τι νεο υπαρχει στην τεχνολογια αυτες τις μερες...

Και εκει που ολοι περιμεναμε το GooglePhone να ερθει να κανει το iPhone να μοιαζει σαν τον φτωχο συγγενη, η google αποφασισε το χτυπημα της να ειναι πολυ δυνατοτερο βγαζοντας το Android.
Προκειται για ενα OpenSource λειτουργικο για κινητα τηλεφωνα, με τα multitouch του και ολα, που η SDK version του ειναι ηδη διαθεσιμη για κατεβασμα. Ωραια ειναι οταν εχουμε την κακια Microsoft να χτυπαμε και να συναγωνιζομαστε, για να φανουμε πιο cool, Apple, αλλα τωρα θα παρετε τις πατεντες σας, τα συμβολαια σας με την AT&T και τα κλειδωμενα iPhone σας και θα τα φατε.
Να και ενα video με την παρουσιαση του Android.



Μιλωντας για free πραγματα, το infamous torrent site, Pirate Bay, ετοιμαζει ενα καινουργιο P2P προτοκολλο το οποιο θα αντικαταστησει λενε το torrent. Θα ειναι backwards-compatible με το torrent και θα εχει μεγαλυτερο spamming και anti-piracy protection. That's protection against anti-piracy! Οι ανθρωποι γραφουν ιστορια.

2 comments:

Dimitrios Doukoglou said...

Coolness oson afora to open-source and so on.
Epishs: o Jobs einai poly pio xarismatikos.
Kai telos: o typos den paizei Quake! To xeri toy einai entelws akinhto! That's so fake!
Genika, pantws, kalh fash.

Me tromazei to poso ubiquitous teinei na ginei h Google. Opws, gia paradeigma, to gegonos pws an kati den einai indexed apo to search engine toys, einai san na mhn yparxei sto net... And I'm not sure they're even trying to keep a good public image.

Than Blu said...

Ma auto einai pou kanei tin google kali (kai tromaxtika megali se dunami) epixirisi. Exei terastia dunami kai control, kai an itan opoiadipote alli o kosmos tha eixe sikwthei sto podi kai tha eixe zwgrafisei svastigkes epanw sta moutra twn google guys.

Alla i google koitaei ta lathi pou ekanan oi megales etairies twn proigoumenwn geniwn, kai ginetai awesome sta matia tou kosmou eksaitias tis sugkrisis.

Mporei na exei ginei bigger than life alla oi perissoteroi exoun akoma to illusion tou mikrou underdog me tin apli selidoula tous kai to asteio sima.

...Auto tha mporouse na einai allo ena post. Dang!